Categorieën
VITALITIEN 10 JAAR!

The end of an era:

Vitalitien bestaat in februari 2023 precies 10 jaar

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De laatste maanden voelde ik steeds sterker dat die tijd van gaan nu is. Mijn verhuizing naar New York heeft mijn leven op z’n kop gezet, alles is veranderd. Natuurlijk mijn huis en thuisbasis, mijn relatie (in positieve zin), het moeten missen van vrienden en familie in Nederland, maar ook mijn manier van werken: waar ik in Amsterdam dagelijks veel mensen zag, doe ik nu alles digitaal. 

Dat laatste heeft mij aan het denken gezet. Ik geloof erin dat deze enorme switch mij heeft laten inzien dat Vitalitien 10 geweldige jaren heeft gehad, maar dat het me op dit punt in mijn leven niet meer gelukkig maakt.

Ik ben toch een echt mensen-mens, en ik mis de connectie die ik voorheen had in de Vitalitien studio in Amsterdam, waar alle cliënten fysiek langskwamen. Ik heb hier een periode over nagedacht en uiteindelijk besloten dat het tijd is om te stoppen met coaching.

Laatste kans!
Ik stop niet per direct, de deuren van Vitalitien sluiten op 23 januari. Tot die dag heb je een laatste kans om je in te schrijven voor een lifestyle coaching traject met mij van 3 maanden. Meer informatie lees je onderaan.

What’s next voor Valentine?
En daarna? Ik ga in New York (zonder werkvisum) opnieuw op zoek naar de menselijke connectie in mijn werk. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit mij gaat lukken en dat bij het sluiten van deze deur, er een nieuwe zal openen. En mocht je het leuk vinden om deze zoektocht te volgen, dan kan dat via mijn Instagram account

Als afscheid neem ik je graag mee in de afgelopen 10 jaar Vitalitien. Hoe ben ik begonnen en wat is er allemaal gebeurd? Scroll mee voor een trip down memory lane.. 


Hoe het begon..

Als ik terugdenk aan de afgelopen 10 jaar kan ik niet geloven wat ik allemaal heb meegemaakt met Vitalitien.

In 2012 begon ik bij de Vondelgym achter de bar. Ik maakte recepten voor het eten en de smoothies die daar verkocht werden.

Ook mocht ik recepten maken voor het boek Beweeg van Arie Boomsma: makkelijke, snelle en gezonde recepten die iedereen thuis kan maken. Ik vond dat deze missie was geslaagd toen mijn oma een recept had gemaakt en mij belde om te vertellen hoe lekker ze het vond.

Dinsdag half 7, donderdag half 7 en zaterdag half 11..

Dit waren de momenten van mijn bootcampclub ‘Vitalitien Troopers‘. Na het behalen van mijn personal trainer degree gaf ik 3x per week een bootcamp in het Vondelpark. Wat een tijd was dat! We hebben zoveel gelachen en elke training stond er weer een groep van 10-15 enthousiastelingen om alles te geven, no matter the weather. Daarom noemde ik jullie mijn troopers!

Het was zelfs zo dat de bootcamp training op donderdag na werk een heel gespreksonderwerp werd in de club op donderdagavond.

Ik werd vaak door iemand aangesproken dat we gespot waren, en dat hij/zij er de volgende week écht bij zou zijn. Het was te gek om samen te trainen en te feesten. Iets waar ik nog vaak aan terugdenk met een glimlach op mijn gezicht. 

Naast de bootcamps voor volwassenen zette ik bootcamps op voor kids met de Vondelgym & Boostcamp. Deze naschoolse activiteit werd gratis aangeboden aan families die niet de mogelijkheden hadden om hun kinderen bij sportclubs in te schrijven.

De eerste dag stond ik met mijn handen in het haar om 30 kinderen naar mij te laten luisteren, maar na een jaar sloot ik de training toch echt af met 30 lachende gezichtjes die elke les een knuffel bij binnenkomst en vertrek gaven. 

We zijn zelfs met een groot deel van de Vitalitien Troopers een mudmastersrun gaan doen van maar liefst 12 km! Ik kan niet anders zeggen dat ik nog het meest trots ben op de community die is ontstaan met de Vitalitien Troopers. <3

2015 | Eerste vegan brunch & Fit Foods

2015 was het jaar waarin de trend van het vegan eten overwaarde vanuit Amerika. Er waren veel vragen over hoe dit ‘vegan dieet’ nou precies werkte en wat je mocht eten. Daarom organiseerde ik in het Hoxton Hotel de eerste vegan brunch, met als doel te laten zien hoeveel je kan met groenten en hoe lekker dat is.

Er werd van alles geserveerd, van een frisse salade geserveerd in rode koolblaadjes, tot boekweitpap met perzik (lekkerrr!) en chocolade cake met bieten.

Door deze lunch werd ik benaderd door de mannen van Fit Foods. Zij gingen een gezonde maaltijdservice opzetten. Want dat miste toen nog kant-en-klare gezonde maaltijden in de supermarkt.

Ik mocht de receptontwikkeling op mij nemen en we gingen de keuken in. Testen, proeven, zien wat werkt als je in grote hoeveelheden gaat koken, en hoe zit het met de houdbaarheid? Het was een compleet nieuwe uitdaging die ik met ze aanging. 

We gingen voor echte maaltijden, zoals risotto, taco’s met verse groenten en veel smaak, eiwitrijke groentebowls – gezond en absoluut niet saai. En dat was een succes! De maaltijden werden via Marqt verkocht, maar je kon ze ook bestellen via Deliveroo. Dat was weer een trots moment in 10 jaar Vitalitien.

2018 | Vitalitien opent haar eigen studio!

De volgende stap voor mij was het openen van een ‘echte’ Vitalitien studio, voor consulten en personal trainingen. De studio aan het Dora Tamanaplein 4 is jarenlang de thuisbasis van Vitalitien geweest. En alsof het zo had moeten zijn, was deze plek een oude fotostudio van een van mijn vaders beste vrienden.

Op het plein scheen de zon volop, dat is in de dichtbebouwde Pijp best bijzonder. Het was de perfecte plek om buiten groepstrainingen te kunnen geven.

Het ging al snel goed: ik zag 7 tot op het hoogtepunt zelfs 10 cliënten per dag. Gelukkig kwam mijn beste vriendin Nicole – vast nog een bekende voor veel van jullie – mij te hulp schieten om Vitalitien te reorganiseren van binnenuit. 

Het Office Program kwam tot leven: een training, ontbijt/lunch en presentatie over voeding, beweging en stressreductie voor bedrijven. We maakten zelf de maaltijd in mijn keuken van 8m2. Een van onze toprecepten was de kurkumamuffin; een hartige muffin met blauwe bessen die bij iedereen in de smaak viel.

We hebben het Office Program gegeven aan Spotify, Facebook, Kerastase, La Roche, Anna+Nina en Tommy Hilfiger, om maar wat namen te noemen. Dit was wederom een jaar waarin veel hoogtepunten beleefd werden!

2021 | Een nieuwe droom

Na de coronaperiode ontstond er een nieuwe droom: de eerste Nederlandse personaliseerde health app lanceren. Dit idee kwam voort uit de gedachte dat het voor cliënten in deze periode al moeilijk was om naar buiten te gaan, de simpelste lifestyle activiteiten lukten niet meer. We zaten al veel achter schermen, en dat werd nog meer door het thuiswerken. 

Ik bedacht dat het zoveel efficiënter zou zijn als cliënten een simpele, dagelijkse to-dolijst konden afvinken, in plaats van mij eens in de 2-3 weken te ontmoeten en daarnaast alle tips die ze van mij kregen op één plek (de app) te hebben.

Maar ook bood de app de mogelijkheid om een simpele vraag tussendoor te kunnen stellen en de kracht van de community in te zetten. De app had trackers voor gewicht, maten, progressie per doelstelling en kleinere gewoontes. Ik zie de ontwikkeling van deze app nog steeds als de kers op de taart in mijn Vitalitien carrière. 

De app ging bijna een jaar geleden live en ik krijg nog steeds dagelijks enthousiaste reacties van cliënten dat ze nog steeds mijn adviezen weten toe te passen in hun lifestyle. Alleen in het afgelopen jaar al zijn meer dan 200 cliënten middels de app met hun lifestyle aan de gang gegaan. In 10 jaar Vitalitien heb ik naar schatting meer dan 1200 cliënten mogen coachen!

Dankbaar en trots

Niet alleen de cijfers maken mij trots, maar vooral de liefdevolle berichten die ik ontving en nog steeds ontvang van jullie. Ik heb vele vriendschappen en bijzondere banden opgebouwd door mijn werk en daar ben ik voor altijd dankbaar voor. Jullie zijn de reden dat ik ooit ben gestart 10 jaar geleden <3. 


Voordat Vitalitien haar deuren sluit…

Is er nog een laatste kans om lifestyle coaching met Vitalitien aan te gaan. Misschien voor jezelf, of voor iemand anders. 

Tijdens een coaching traject krijg je vele video’s die uitleg geven over onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw doelstellingen en klachten. Je krijgt tips, maar zult ook voor uitdagingen komen te staan.

Maar uitdagingen zijn goed: kleine challenges zullen je helpen om uit je vaste patronen te komen, en uiteindelijk bijdragen aan het oplossen van je klachten. En dat alles met uitleg: weten waaróm je iets doet is de grootste motivatie die je kunt krijgen.

Het zelfstandige traject is €95,- per maand en duurt in totaal 3 maanden. Iedereen die nu nog – laatste kans! – start in januari, krijgt van mij een consult cadeau als extra motivatie om je naar je einddoel te brengen.

Voedselintolerantie bloedtest

Of ben jij klaar met je lijst met ‘vage klachten’ en zoek je iets wat snel duidelijkheid geeft? Dan kan deze bloedtest een mooi begin zijn om de oorzaak van je klachten te vinden. Deze kun je alleen inkopen tot en met de 23e van januari. Wil je hier meer over weten?

* De deuren sluiten echt op maandag 23 januari 2023.


Dank dank dank!

Vitalitien is niet zover gekomen zonder hulp. Graag wil ik íedereen bedanken die bij Vitalitien betrokken was. Van het bedenken van de naam, tot de boodschap, webdesign, programma’s of het doorsturen van familie en vrienden. <3

Zonder jullie was ik niet in staat geweest om Vitalitien te laten groeien zoals ze heeft gedaan.

Het was werkelijk een life changing time!
Ontzettend bedankt.

Mocht je het leuk vinden, volg mij dan op Instagram account om mijn tijd in New York te volgen en te zien wat voor nieuwe uitdagingen ik aanga.

Ik wens je een prachtig nieuw jaar toe, 
vol gezondheid, kennis, maar ook verrassingen en uitdagingen.

With love,
Valentine