Reviews

NINA

“Het verschil is gigantisch”

“Voordat ik een jaar geleden besloot te starten met mijn traject bij Valentine, had ik dagelijks ongelofelijke buikpijn. Zo erg dat ik er vaak eerder door naar huis ging en het me echt belemmerde.

Samen met Valentine kwam ik erachter dat er een aantal dingen niet helemaal goed zat in de levensstijl die ik voor mezelf had gecreëerd. Zo werd ik drie jaar geleden vegetariër, maar was ik bijvoorbeeld nooit actief aan de slag gegaan met het vervangen van bepaalde voedingsstoffen. Ik had een eiwittekort, veel eetmomenten op een dag en wist simpelweg niet wat mijn lijf nodig had. Valentine maakte een voedingsschema en bordindeling voor me.

Voor mij zat het grootste verschil in de hoeveelheid kennis die ik opdeed. Ieder consult met Valentine leerde ik meer over voeding en mijn lichaam. Voor het eerst in mijn leven wist ik wat goed voor me was, wat nou echt gezond is en hoe ik bepaalde klachten kon bestrijden door middel van voeding. 

Ik voel me zo veel beter dan een jaar geleden. Het verschil is gigantisch. Het was nooit mijn primaire doel om af te vallen, het was simpelweg een gevolg van mijn nieuwe lifestyle. Het afvallen is heel langzaam en natuurlijk gegaan. Ik zit mede hierom ontzettend lekker in mijn vel. Mijn darmen zijn rustiger. Ik leef zoveel bewuster en kan voor mezelf goed de balans vinden tussen het zijn van een borrelkoningin en een fitgirl.”


ARTHUR

“Ik merkte verschil in alles”

Ik vond het erg lastig om een goed voedingsschema aan te houden wat specifiek bij mijn doelen aansloot. Uit meerdere hoeken kreeg ik het advies om eens met Valentine te praten en binnen no time veranderde zowel mijn lichaam als mijn sportieve prestaties.

Mijn doelen waren vrij duidelijk. lk wilde lichter worden en explosiever. Het enige waar ik soms een beetje moeite mee had was om suikers links te laten liggen, maar daar was ik na anderhalve week overheen.

Ik merkte verschil in alles. Mijn energie was veel meer in evenwicht door de dag heen. Ik ervaarde geen pieken en dalen meer op dat vlak. Bovendien gingen mijn sportieve prestaties onwijs omhoog. Ik voelde me sterk, fit en vooral gefocust.

Ik train op het moment iets minder fanatiek, maar ik heb de basis van mijn schema altijd aangehouden. Daardoor merk ik dat wanneer ik het gas weer openzet qua trainingsintensiteit ik minder moeite heb om weer op een hoger niveau te komen.

Mijn lifestyle is meer in balans is dan voorheen. Daar zit voor mij de grootste winst in. Minder zogenaamde uitschieters en een solide basis om op terug te vallen. Juist deze tijden lijkt het mij verstandig om te investeren in en focus te leggen op een gezonde levensstijl.”


CARLOTTA

“Nieuwe visie op voeding”

“Met een drukke baan als PR-manager heb ik altijd te maken gehad met veel stressmomenten. Ik was erg vaak moe en had rond een uurtje of vier standaard een dip.

Ook had ik vaak een opgezwollen buik en wilde nu eindelijk eens professioneel advies over hoe ik hiermee om moest gaan.

De eerste paar weken verliepen erg goed. Met Valentine had ik gelijk een fijne klik. Ze motiveerde me meteen om aan de slag te gaan. Ik merkte gelijk verschil aan mijn lichaam; de eerste kilo’s vlogen eraf. Het moeilijkste moment kwam echter toen ik voor mijn werk veel moest gaan reizen. Valentine deed me toen inzien dat het niet erg is om de ene week wat minder gezond te eten en je je bijvoorbeeld weer aan de bordindeling houdt.

Ook merkte ik al snel verschil aan mijn (niet meer) opgezwollen buik, had ik meer energie en verdween mijn standaard dip op kantoor. Hierdoor kreeg ik zelfs meer zin om te bewegen, terwijl ik vroeger echt een hekel had aan iedere vorm van sport.

Kortom: er is een wereld voor me opengegaan. Valentine heeft mijn visie op voeding echt volledig veranderd. Ik kan nu echt bewuste keuzes maken over mijn eten en ben dan ook blij dat ik zelf kan beslissen hoe ik me voel. Knowledge is power!”


GESTOW

“Echt een prettige houvast”

“Ik kwam net terug van een tour met mijn band waar ik heel erg ziek was geworden. Mijn buik was nog steeds niet helemaal hersteld toen ik weer terugkwam in Nederland. Ik wilde zelf (gezonder) koken, een goed eetritme (ontbijt, lunch, avondeten) creëren, hoger in mijn energie komen, een paar kilootjes kwijtraken en het uitbannen van energy dips.

Ik merkte heel snel verschil, want ik kwam de dagen veel beter door. Geen energie dips meer midden op de dag dag, sporten ging me een stuk beter af en zelfs vroeger opstaan werd steeds minder moeilijk. Ook het herstel van mijn buik ging snel vooruit.

Voor mij is de bord-indeling – waarbij je oplet hoe je avondmaaltijd is opgedeeld op het gebied van groenten, eiwitten en koolhydraten – heel belangrijk geworden. Ik probeer die overal toe te passen. Van restaurant tot eten bij iemand thuis, het is echt een prettige houvast. Kortom: ik ben echt blij met wat ik bij Valentine heb geleerd.”


MEREL

“Suiker behoefte is weg”

“Ik was de hele dag door moe en hield mezelf op de been met eten. Elke ochtend croissantjes, elke middag een paar stroopwafels, zakken snoep etc. Op een gegeven moment wilde ik dat niet langer, maar het lukte me niet om de cirkel zelf te doorbreken. Mijn nummer één doel was meer energie creëren. Daarop volgde gezonder eten en fitter worden.

Het verschil was snel op te merken, want ik had veel meer energie, vrijwel geen behoefte meer aan suiker, ik sliep veel beter, had een schonere huid en kon bijvoorbeeld opeens met veel zwaardere gewichten trainen.

Ik weet veel meer over wat ik moet binnenkrijgen op een dag (waar kan ik eiwitten uit halen, hoeveel koolhydraten heb ik nodig, etc), hoeveel ik moet bewegen en wat wel en niet voor mij werkt.

Met voeding kun je van binnenuit echt aan je hele lichaam werken (huid, darmen, energie, etc.). Daar heeft Valentine me mega goed bij geholpen.”


EVERT

“Ik viel 12 kilo af”

“Ik had al meerdere keren geprobeerd het roer om te gooien, maar kreeg het niet voor elkaar. Allereerst was ik veel te zwaar, maar wat het vervelendste was, was dat ik me enorm energieloos voelde. Ik kampte al jaren met rug- en darmproblemen, waarvoor ik al meerdere keren door de medische molen was gegaan.

Om toch iets te doen, stelde ik mezelf het allerbelangrijkste doel: om weer de energieke vader worden die mijn twee kinderen verdienen. Dat er echt wat kilo’s vanaf moesten, stond buiten kijf. 

Voor een stok achter de deur heb ik contact gezocht met Valentine. Na twee heftige eerste weken van afzien, intense hoofdpijn en griep (mijn lichaam compleet moest compleet detoxen) merkte ik wat voor slecht eetpatroon ik eigenlijk had. Maar bovenal wat voeding dus voor impact heeft op het menselijk lichaam. 

Ik moest afkicken van tig bakken koffie per dag, brood, overvolle borden avondeten (die bij voorkeur bestonden uit koolhydraten in plaats van groenten), twee keer opscheppen en het heerlijke after-snaaien in de avonduren.

En jawel. Binnen vier weken verdween de pijn in mijn rug, net als de ontstekingen in mijn gezicht. Ook merkte ik dat tijdens het hardlopen al snel de zeven kilometer aantikte, terwijl dat voorheen met moeite vijf was. 

Na drie maanden was ik twaalf kilo kwijt en voelde ik me energieker dan ooit. Waar ik een paar maanden daarvoor het liefst aan de kant toekeek met een tosti in mijn hand, was het nu mijn zoontje dat tegen me zei: ‘Nee he pap, alwéér van de glijbaan?”


CARLY

“Nog elke dag baat bij”

“Naast kilo verlies, ‘begrijp’ ik eten beter. Het is een hele goede diepte-investering voor jezelf: Valentine is een fantastische coach, wees wel bereid zelf hard te werken aan wat je wil bereiken anders heeft het geen zin.

Het lifestyle traject met Valentine was echt een hele solide basis voor een verdere groei. Ik heb er elke dag zoveel baat bij, zeker ook voor mijn concentratie. Ik merk echt zoveel verschil en ben er elke dag zo dankbaar voor.”


FABIO

“Valentine vertelt dingen over voeding die je dokter niet vertelt”

“De voornaamste drie redenen dat ik met Valentine wilde samenwerken, waren voor mij; meer mental clarity, minder moodswings, en vooral meer en blijvende energie.

We begonnen met het toepassen van intermitted fasting en letten daarbij ook scherp op een bord-indeling die me energie gééft, in plaats van neemt. Daarnaast ben ik meer gaan bewegen. De eerste twee weken waren wel even wennen – met name in de ochtend had ik veel trek -, maar zodra je lichaam zich aanpast aan deze nieuwe gewoonte, wordt het veel makkelijker.

Mijn lichaam is altijd onwijs actief, net als m’n hoofd. Voorheen had ik ondanks dat soms momenten waarop het leek alsof ik op sluimer stond. Dat is nu helemaal weg. Het grootste verschil is voor mij dat ik gewoon echt goed in m’n vel zit, fysiek en mentaal.

Ik merkte met name dat Valentine mij dingen kon vertellen over de werking van voeding en het lichaam die ik niet direct van een dokter zou horen. Als je geïnteresseerd bent in een gezondere leefstijl – zeker in deze periode – kan ik Valentine echt aanraden.”


LISE

“Eindelijk toepasbare kennis”

“Ik merkte dat ik vrij onrustig was. Ik had een heftige periode achter de rug en ik heb een drukke baan. Ik voelde mij vrij opgejaagd. Ik wilde zo graag goed voor mezelf zorgen, maar het lukte gewoon niet. Ik wist niet waar ik moest beginnen en ik vond dat ik alles tegelijk aan moest pakken in plaats van stap voor stap. Daarom heb ik hulp gezocht van Valentine.

Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen om een balans terug te vinden. Iemand die weet hoe je de kern moet aanpakken zodat er een nieuwe basis kan groeien en je vanuit daar zelf de draad verder kan oppakken. Daarnaast ook iemand die je ondersteunt en je niet afrekent als het even niet gaat, maar helpt om te achterhalen waarom het even niet gaat zoals het zou moeten gaan.

Ik weet nu, door Valentine, wat een gezonde basis is, wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik dit kan bewerkstelligen. Dat iets niet in één keer lukt niet erg is, als er maar een goede basis is. Ik luister veel meer naar mijn gevoel, ben bewuster van de dingen die ik doe en welke invloed dat heeft op mijn humeur, gezondheid en energie.

Valentine voorziet je van essentiële, waardevolle kennis die te allen tijde toepasbaar is. Haar basis staat als een huis en ik heb ervaren dat ze je met alle plezier en mogelijkheden wil helpen.”


Linda

“Enorm last van migraine: ‘We ontdekten dat het hormonaal was’”

“Voordat ik Valentine leerde kennen, wist me geen raad met mijn lichaam. Er zat zes kilo te veel aan mijn lijf, ik had vaak migraine en zat niet lekker in mijn vel. Ook was ik vegetarisch gaan eten en wist ik eigenlijk niet of ik wel voldoende voedingsstoffen en vitamines binnenkreeg.

Op het moment dat ik merkte dat mijn kleding weer lekker zat, kreeg ik een enorme boost aan zelfvertrouwen. Die positieve energie heb ik gebruikt om door te zetten. Mijn humeur ging van chagrijnig naar vrolijk: iedereen om me heen merkte dat ik met de dag lekkerder in mijn vel begon te zitten. Maar het kost moeite om je doelen te behalen en het komt je niet aanwaaien.

De oorzaak van mijn migraine achterhalen was overigens wel een hele klus. Achteraf ontdekten we dat het hormonaal bleek te zijn. Ik ben gestopt met het innemen van elke vorm van hormonen en guess what: ik heb nooit meer last van migraine gehad.

Mijn nieuwe lifestyle betekent overigens niet dat ik nooit meer lekker een avondje ga stappen. Integendeel. Dat is ook meteen het allergrootste voordeel dat ik uit het lifestyletraject heb gehaald. Ik ben niet meer bang om lekker te eten of te drinken, ik weet namelijk precies wat kan en wat niet. Ik voel mij super goed in deze ‘way of life’.


PATRICK

“Elk consult was een feest”

“Nadat ik mijn lichaam en geest jarenlang té veel en té lang had uitgeput, werd de noodrem vanzelf aangetrokken. Door stress op de werkvloer en in mijn privéleven had ik meer van mezelf gevraagd dan ik aankon en werd het tijd eens goed naar mijn lifestyle te kijken. De vraag die ik mezelf stelde: ‘Hoe kan ik meer energie opbouwen en tegelijkertijd mijn pijnklachten verminderen?’

Via via werd ik gewezen op Valentine. Met haar aanstekelijk enthousiasme, betrokkenheid en positieve mindset heeft ze me supergoed begeleid en geholpen. Elk consult was weer een feestje.

Door een persoonlijk voedings- en trainingsplan (dagelijks intensief bewegen) en een heldere uitleg over elke aanpassing en de verwachte verandering in mijn lichaam, merkte ik al snel dat ik meer energie kreeg en dat mijn klachten verminderden. 

Ik heb veel van Valentine geleerd over het belang en de werking van goede voeding en over de wisselwerking tussen je darmen en je brein. Ik voel me nu fitter, energieker en mentaal sterker. Ik kan dan ook iedereen die te maken heeft met disbalans of met klachten door overbelasting rondloopt een consult bij Valentine aanraden.”

Samen erachter komen wat goed voor je is

Voelt het voor jou als een goed moment om je lifestyle onder de loep te nemen? Ik help je graag.