Welkom bij Vitalitien

Valentine = Vitalitien

Waarschijnlijk had je ‘the math’ zelf al gedaan. Maar ik ben dus Valentine en ik help mensen vitaler te zijn, dus tátátá: Vitalitien.

Al tien jaar geleden in Amsterdam begonnen met een praktijk. Afgestudeerd in Orthomoleculaire Geneeskunde, Lifestyle Coaching, Personal Trainer, vele bijscholingen én ervaringsdeskundige.

Want oh jee wat een vervelende klachten. En wat heb ik daar (te) lang mee rond gelopen. Terwijl dat helemaal niet nodig bleek. Om zoveel mogelijk mensen een veel fijner en zorgelozer leven te bieden, doe ik wat ik doe.

In real life & online

Afspraken met mij kunnen (video) telefonisch of in real life in een fijn kantoor in Hotel Zoku in Amsterdam Oost.

Waarom ook online? Omdat ik altijd enorm de drang voel om verder te kijken. Niet accepteren dat de oplossingen die ik om me heen zie, alles zijn dat er is. De keuze om te ontdekken en reizen is nog geen moment tegen gevallen. Functional medicine is buiten Nederland veel groter, waardoor ik elke dag weer nieuwe inzichten op doe. 

Ook op technisch gebied blijkt het handig om verder onderzoek te doen. Voor meetings met het digitale app development team is verspreid over de wereld en amazing en je ziet de focus op gezondheid gewoon overal om je heen. 

Zo veel meer restaurants die echt gezonde maaltijden aanbieden buiten Amsterdam, die tot het laatste chia zaadje aan toe gezonde voeding toevoegen en een enorm aanbod aan producten voor mensen die een ‘dieet’ aanhouden. Zoals wraps van havermout en cassave. Ook verfrissend dat je je met reizen in andere landen nooit opgelaten hoeft te voelen als je om een glutenvrije optie vraagt of extra spinazie bestelt. 

Het grote plaatje

Ik heb zelf zo ontzettend lang gezocht naar een manier om klachtenvrij te leven. Daarom ben ik er volledig van overtuigd dat de oplossing bijna nooit enkelvoudig is.

We beginnen altijd vanuit jouw ervaring en kijken naar het grote plaatje. Het mag misschien corny klinken, maar ik zeg het zonder gêne: alles is verbonden.

Dus ja, een holistisch perspectief is nodig. Niet alleen wat je eet. Maar ook wat je doet en hoe je daarbij voelt is belangrijk. Ik vind niets interessanter dan iedere keer voor een nieuw persoon weer die puzzel te leggen: stress beheersing, dagindeling, voeding en beweging.

Hoe past het voor die persoon het beste in elkaar? Dat ik vaak cliënten heb die na een traject van baan veranderen beschouwen ik als het grootst mogelijke compliment. 

Lekker eten

Ondanks dat ik mezelf dus deskundige mag noemen op het gebied van beweging, gedrag en met name voeding, ben ik niet bepaald vies van lekker eten. Er moet ook een beetje geleefd worden!

Ik ben – zeg maar gerust – verslaafd aan bakken en chocola, en was dan ook meteen enthousiast toen ik mijn liefde voor koken mocht uiten in de vorm van recepten voor het boek Beweeg! van Arie Boomsma. Dus niet bang zijn dat lifestyle coaching gepaard gaat met minder genieten van eten!

Specialist in generalist zijn

“Maar wat is nu je specialisatie?” Wordt mij vaak gevraagd. Het specialistische antwoord is dat ik goed ben in zorgen dat jij die leefstijlverandering die je zo graag wilt, ook echt voor elkaar krijgt.

Waar dat in de praktijk op neer komt is dan juist weer heel breed. Met 10 jaar ervaring heb ik alles wel voorbij zien komen. Van teenschimmelnagels tot vrouwen die moeite hebben een cyclus op gang te krijgen, van een opgeblazen buik die niet meer inzakt, tot aan cliënten die gewoon meer willen leren over voeding en de werking van hun lichaam. Omdat ze daar op school en van huis uit weinig van meegekregen hebben.

Als ik dan toch een gemene deler moet noemen: alle vragen gaan over die basale behoefte om gewoon te weten wat goed voor je is. Ik help je graag om daarachter te komen!

Samen erachter komen wat goed voor je is

Voelt het voor jou als een goed moment om je lifestyle onder de loep te nemen? Ik help je graag.