Spicy Shake

Voor 2 glazen

Ingrediënten

  • 150 g zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • 360 koude amandelmelk met vanillesmaak
  • 1 schep eiwitpoeder
  • 1 mespunt kruidnagel
  • 1 mespunt  gemberpoeder
  • 1 mespunt  gemalen  nootmuskaat
  • 1 dadel (Medjool)
  • ijsblokjes, naar wens

Benodigdheden
bakplaat,
bakpapier,
blender,
1 groot glas

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de stukjes zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie.
3. Rooster de aardappel minimaal 20 minuten in de oven of tot deze zacht is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
4. Pureer de zoete aardappel met de overige ingrediënten in een krachtige blender tot een gladde shake.
5. Schenk in de glazen en drink direct op.

VARIATIE
Je kunt in plaats van zoete aardappel ook pompoen gebruiken.

KRUIDNAGEL
Kruidnagel is antibacterieel en werkt ontstekingsremmend dankzij de werkzame stof eugenol. 

Dit recept is gemaakt voor het boek ‘Beweeg’ – Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg

Wil je in contact komen met Vitalitien?

Om erachter te komen of het lifestyle traject of het lifestyle consult bij jou past.

Deel dit recept op social media

Share on facebook
Share on pinterest