Skip to content

Nina: “Ik voel me zo veel beter dan een jaar geleden. Het verschil is gigantisch.”

“Voordat ik een jaar geleden besloot te starten met mijn traject bij Valentine, had ik dagelijks ongelofelijke buikpijn. Zo erg dat ik er vaak eerder door naar huis ging en het me echt belemmerde. Ik had het idee dat ik dit niet zelfstandig kon oplossen, vandaar dat ik besloot een professional in te schakelen.

Samen met Valentine kwam ik erachter dat er een aantal dingen niet helemaal goed zat in de levensstijl die ik voor mezelf had gecreëerd. Zo werd ik drie jaar geleden vegetariër, maar was ik bijvoorbeeld nooit actief aan de slag gegaan met het vervangen van bepaalde voedingsstoffen. Ik had een eiwittekort, te veel eetmomenten op een dag en wist simpelweg niet wat goed voor me was en wat mijn lijf nodig had. Valentine maakte een voedingsschema en bordindeling voor me. Ook startte ik met intermitted fasting. 

Als gevolg van deze nieuwe levensstijl zou ik ook kilo’s kwijtraken tot ik een voor mij gezond gewicht zou bereiken. Daarnaast wilde ik meer leren over voeding en hoe mijn lijf in elkaar steekt. Zo kwam ik er met Valentine achter dat mijn buikpijn ook deels veroorzaakt werd door mentale disbalans. Stress had mijn darmen geen goed gedaan. Daarom besloten we om meer rust te creëren in mijn dagelijks leven en ging ik op dagelijkse basis meer bewegen (minimaal 8.000 stappen per dag).

Mijn grootste valkuil bleek het mentale gedeelte. Ik ging lichamelijk eigenlijk het hele traject als een speer, het eten ging goed, ik bleef afvallen, iedere dag zette ik trouw mijn 8.000 stappen en ik sportte minimaal twee keer per week. Mentaal bleef ik worstelen met de stress van onder andere een eigen bedrijf. Ik kan me veel zorgen maken om van alles en mezelf moeilijk rust gunnen. Ik kan wel zeggen dat ik op het randje van overspannenheid zat. 

Inmiddels heb ik structuur aangebracht voor mezelf en geef ik duidelijk mijn grenzen aan. Tijdens mijn traject met Valentine besloot ik een dag minder te gaan werken. Die dag is mijn redding geweest, denk ik.

Voor mij zat het grootste verschil in de hoeveelheid kennis die ik opdeed. Ieder consult met Valentine leerde ik meer over voeding en mijn lichaam. Voor het eerst in mijn leven wist ik wat goed voor me was, wat nou echt gezond is (en niet wat de marketingteams van merken je wijsmaken) en hoe ik bepaalde klachten kon bestrijden door middel van voeding. 

Naast mijn momenten met Valentine ben ik me ook zelfstandig gaan verdiepen in voeding en een gezonde levensstijl en kan ik echt zeggen dat dit me een ander mens heeft gemaakt. Ik leef zoveel bewuster en kan voor mezelf goed de balans vinden tussen het zijn van een borrelkoningin en een fitgirl.

Ik voel me zo veel beter dan een jaar geleden. Het verschil is gigantisch. Het was nooit mijn primaire doel om af te vallen, het was simpelweg een gevolg van mijn nieuwe lifestyle. Het afvallen is heel langzaam en natuurlijk gegaan. Ik zit mede hierom ontzettend lekker in mijn vel. Mijn darmen zijn rustiger. Ik weet waar bepaalde klachten vandaan komen en hoe ik ermee om kan gaan. Ik heb meer rust in mijn leven gebracht (al gaat dat met vallen en opstaan hoor, ik ben er nog lang niet). Al deze facetten maken dat ik een stuk gelukkiger ben met mezelf, me fit voel, meer balans heb en zelfverzekerder ben.

Onderschat alsjeblieft niet welke invloed voeding heeft op je je lijf en hoe je je voelt. Het is eigenlijk zo logisch, net als met een auto: een diesel auto komt ook niet vooruit als je er benzine in gooit. Je lichaam heeft de juiste brandstof nodig. Ook heb ik echt ingezien hoeveel invloed je mentale gezondheid heeft op je lichamelijke gestel. En wat hormonen met je doen.

Ik vond het ontzettend interessant om zoveel te leren over mezelf. Mocht jij ook niet lekker in je vel zitten en het gevoel hebben dat je er zelf niet uit gaat komen: ga naar Valentine. Ik kan het iedereen aanraden (en dat doe ik dan ook veelvuldig ;)) Ik had meteen een hele fijne klik met haar en bewonder haar ontzettend om haar kennis, haar manier van aanpak en hoe ze rekening hield met mijn persoonlijke behoeftes.”