Skip to content

Linda had enorm last van migraine: ‘We ontdekten dat het hormonaal was’

‘Voordat ik Valentine leerde kennen, wist me geen raad met mijn lichaam. Voor het eerst in mijn leven was ik totaal de controle kwijt. Er zat zes kilo te veel aan mijn lijf, ik had vaak migraine en zat niet lekker in mijn vel. Ook was ik vegetarisch gaan eten en wist ik eigenlijk niet of ik wel voldoende voedingsstoffen en vitamines binnenkreeg.

Bij Valentine startte ik mijn lifestyletraject. Ik maakte kennis met heerlijke, gezonde vegetarische recepten en de kilo’s vlogen er geheel volgens planning vanaf. Het kost moeite om je doelen te behalen en het komt je niet aanwaaien, maar ik kan je vertellen: het kan, als je maar discipline hebt. 

Op het moment dat ik merkte dat mijn kleding weer lekker zat, kreeg ik een enorme boost aan zelfvertrouwen. Die positieve energie heb ik gebruikt om door te zetten. De energie die ik daarvoor terug kreeg, was enorm. Mijn humeur ging van chagrijnig naar vrolijk: iedereen om me heen merkte dat ik met de dag lekkerder in mijn vel begon te zitten.

De oorzaak van mijn migraine achterhalen was overigens wel een hele klus. Na werkelijk alle voedingstrucs te hebben uitgeprobeerd, werd ik een beetje moedeloos. Houdt dit dan nooit op? Achteraf ontdekten we dat het hormonaal bleek te zijn. Ik ben gestopt met het innemen van elke vorm van hormonen en guess what: ik heb nooit meer last van migraine gehad.⠀ 

Mijn nieuwe lifestyle betekent overigens niet dat ik nooit meer lekker een avondje ga stappen. Integendeel. De mensen in mijn omgeving weten dat ik van gezelligheid houd en een sociaal dier ben. Het verschil is nu alleen dat ik precies weet wat ik moet doen om niet uit de bocht te vliegen. 

Dat is ook meteen het allergrootste voordeel dat ik uit het lifestyletraject heb gehaald. Ik ben niet meer bang om lekker te eten of te drinken, ik weet namelijk precies wat kan en wat niet. Ik voel mij super goed in deze ‘way of life’.’