Skip to content

Jamie: ‘Ik zit lekkerder in mijn vel dan ooit tevoren’

‘De reden dat ik met Valentine ben gaan samenwerken, was omdat ik niet genoeg energie had, er wat kilo’s af moesten, maar ik tegelijkertijd niet obsessief met eten bezig wilde zijn. Ook had ik erg last van psoriasis en wilde ik bekijken of er wellicht een verband vindbaar was tussen mijn eetpatroon en mijn huid. 

Vrijwel direct kwam Valentine erachter dat ik intolerant ben voor gluten, waardoor mijn lichaam een constant hongersignaal afgeeft. Ik werk in de horeca waardoor ik vaak afhankelijk ben van wat de pot schaft en we door tijdgebrek regelmatig naar de frituurpan grijpen. 

Samen met Valentine heb ik dan ook gekeken hoe ik mijn ietwat hectische leven én voedingspatroon aan kon passen om mijn doelen te bereiken. En dat is gelukt. Ik heb een mooie balans weten te vinden in gezond, lekker en glutenvrij eten, waarvoor ik ook nog eens geen uren voorbereidingen in de keuken hoef te treffen. Sindsdien voel ik me energiek en zit ik lekkerder in mijn vel dan ooit tevoren.

Natuurlijk eet ik de ene periode wat minder gezond dan de andere periode, en ruil ik ook de sportschool nog iets te vaak in voor een festival of feestje, maar telkens weer weet Valentine me te motiveren om de draad op te pakken. 

Naast iemand die ontzettend veel van voeding en het menselijk lichaam afweet, is zij een fantastisch motiverend en lief persoon waarbij je je geen moment slecht of onzeker over jezelf hoeft te voelen.’