Skip to content

Evert viel twaalf kilo af: ‘Binnen vier weken verdween de pijn in mijn rug’

“Voordat ik het traject bij Vitalitien begon, bevond ik me nooit eerder op zo’n slecht punt. Ik had al meerdere keren geprobeerd het roer om te gooien, maar kreeg het niet voor elkaar. Op een gegeven moment was de maat vol.

Allereerst was ik veel te zwaar, maar wat het vervelendste was, was dat ik me enorm energieloos voelde. Ik kampte al jaren met rug- en darmproblemen, waarvoor ik al meerdere keren door de medische molen was gegaan. Helaas zonder resultaat

Om toch iets te doen, stelde ik mezelf het allerbelangrijkste doel: om weer de energieke vader worden die mijn twee kinderen verdienen. Dat er echt wat kilo’s vanaf moesten, stond buiten kijf. 

Voor een stok achter de deur heb ik contact gezocht met Valentine. Na twee heftige eerste weken van afzien, intense hoofdpijn en griep (mijn lichaam compleet moest compleet detoxen) merkte ik wat voor slecht eetpatroon ik eigenlijk had. Maar bovenal wat voeding dus voor impact heeft op het menselijk lichaam. 

Ik moest afkicken van tig bakken koffie per dag, brood, overvolle borden avondeten (die bij voorkeur bestonden uit koolhydraten in plaats van groenten), twee keer opscheppen en het heerlijke after-snaaien in de avonduren.

En jawel. Binnen vier weken verdween de pijn in mijn rug, net als de ontstekingen in mijn gezicht. Ook merkte ik dat tijdens het hardlopen al snel de zeven kilometer aantikte, terwijl dat voorheen met moeite vijf was. 

Na drie maanden was ik twaalf kilo kwijt en voelde ik me energieker dan ooit. Tijdens zwem-uitjes en de bezoekjes aan een binnenspeeltuin, was ineens ik het die de kinderen blijvend in de lucht kon gooien. 

Waar ik een paar maanden daarvoor het liefst aan de kant toekeek met een tosti in mijn hand, was het nu mijn zoontje dat tegen me zei: ‘Nee he pap, alwéér van de glijbaan?’”