Skip to content

Carlotta had een hekel aan iedere vorm van sport: ‘Nu heb ik zin om te bewegen’

“Met een drukke baan als PR-manager heb ik altijd te maken gehad met veel stressmomenten. Ik was erg vaak moe en had rond een uurtje of vier standaard een dip.

Ook had ik vaak een opgezwollen buik en wilde nu eindelijk eens professioneel advies over hoe ik hiermee om moest gaan. Of beter: hoe ik het kon voorkomen. Daarnaast stond ik open om meer te leren over het halen van energie uit gezonde voeding en hoe dit effect zou kunnen hebben op mijn algehele gezondheid.

De eerste paar weken verliepen erg goed. Met Valentine had ik gelijk een fijne klik. Ze motiveerde me meteen om aan de slag te gaan. Ik merkte gelijk verschil aan mijn lichaam; de eerste kilo’s vlogen eraf. Het moeilijkste moment kwam echter toen ik voor mijn werk veel moest gaan reizen. Valentine deed me toen inzien dat het niet erg is om de ene week wat minder gezond te eten, als je de touwtjes de week daarop maar weer wat strakker aantrekt en je je bijvoorbeeld weer aan de bord-indeling houdt.

Ook merkte ik al snel verschil aan mijn (niet meer) opgezwollen buik, had ik meer energie en verdween mijn standaard dip op kantoor. Hierdoor kreeg ik zelfs meer zin om te bewegen, terwijl ik vroeger echt een hekel had aan iedere vorm van sport.

Kortom: er is een wereld voor me opengegaan. Valentine heeft mijn visie op voeding echt volledig veranderd. Natuurlijk heb ik nog steeds dagen dat ik wat ongezonder eet en er niet al te veel over nadenk, maar ik weet dan wel dat ik de dagen daarna iets minder lekker in mijn vel zit. 

Gelukkig weet ik inmiddels ook dat als ik dan weer beter op mijn voeding let, ik me in no time weer fitter voel. Ik kan nu echt bewuste keuzes maken over mijn eten en ben dan ook blij dat ik zelf kan beslissen hoe ik me voel. Knowledge is power!”