Skip to content

Anneleen en Bart ontwikkelden een nieuwe lifestyle: ‘In het begin was het wennen’

“Vanaf het moment dat Bart en ik zijn gaan samenwonen ging het steeds meer de verkeerde kant op. Lekker uit eten, eten afhalen, borrelen en tot de late uurtjes stappen. Na de zomer van 2016 was voor ons de maat vol.

We begonnen met een jaar Faya Lourens om meer regelmaat in ons leven te brengen. Dat hielp ons bij de eerste acht kilo. Heel fijn, en toch merkten we dat het niet helemaal aansloot op onze levensstijl. Via via kwamen we vervolgens in contact met Valentine.

We wilden graag nog een paar kilo kwijt, maar wel door middel van een nieuwe levensstijl en niet aan de hand van een vast eetmenu. Kortom: we zochten naar een blijvende verandering in voeding en beweging.

Bart had zich als doel gesteld om tien tot vijftien kilo af te vallen en mijn doel was tien tot twaalf kilo. Daarnaast wilden we gevarieerder en gezonder eten, lekker in ons vel zitten en hoopten we ook minder last te hebben van lichamelijke klachten.”

Hoe verliep het proces?

Anneleen: “In het begin was het heel erg wennen. Ik had problemen op werk die niet meehielpen en die leidde tot veel griep en futloosheid. Op het moment dat ik de stap durfde te zetten om ontslag te nemen en te gaan doen wat ik echt leuk vond, kwam ik pas tot rust. Ik merkte dat meteen in mijn lichaam en motivatie.”

Bart: “Doordeweeks ging het hartstikke goed, maar in het weekend gingen alle ‘remmen’ los. Helaas haalde ik mijn doelstellingen daarom niet. Dat ging zo door, tot we drie maanden verder waren en ik tegen mezelf zei: ‘Of ik ga nu alles op alles zetten, óf ik moet ermee leren leven dat ik op dit gewicht blijf.’ Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf dat moment ging het ineens heel hard.”

Waaraan merk je verschil?

Anneleen: “Voornamelijk in energie en motivatie. Bart en ik kunnen nu beiden goed genieten van een uitgebreid diner met drinken, om de draad de volgende dag weer op te pakken en het er niet bij laten zitten. Qua sport merken we ook echt verschil. We houden de trainingen goed vol en boeken vooruitgang. Dan heb je meteen weer motivatie om een extra lesje mee te pakken.”

Bart: “Klopt. Dus weet je niet meer hoe je verder moet? Geef Valentine dan een belletje. Ze is niet alleen fantastisch om je te motiveren met afvallen, maar helpt je ook bij het oplossen van andere lichamelijke klachten.”