Green-up juice

Voor 2 glazen

Ingrediënten

  • 1 groene appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ komkommer
  • 1 bospeen 
  • 1 stukje gember van 2 cm, geschild
  • 1 handje groene sla, zoals rucola
  • ¼ citroen
  • Benodigdheden
  • slowjuicer, 2 glazen

Bereiding

1. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes (vanwege de vezels) en de komkommer en bospeen in de lengte door vieren.
2. Doe een voor een in de slowjuicer, voeg halverwege de gember en de sla toe.
3. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de juice.
4. Roer het sap even goed door en schenk in de glazen. Voeg wat ijsklontjes toe voor een lekker koud drankje.

BLEEKSELDERIJ
Het onschuldige uiterlijk doet wellicht anders vermoeden, maar bleekselderij zit propvol geneeskrachtige bestanddelen. Het bevat bijvoorbeeld een krachtige en effectieve pijnstiller, genaamd 3-n-butylphthalide, en heeft daardoor een heilzame werking bij verstuikingen en blessures. Vervang de sla door spinazie of boerenkool voor een ultragroene juice. 

Dit recept is gemaakt voor het boek ‘Beweeg’ – Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.

Wil je in contact komen met Vitalitien?

Om erachter te komen of het lifestyle traject of het lifestyle consult bij jou past.

Deel dit recept op social media

Share on facebook
Share on pinterest