Doe de test

Voedselintolerantie bloedtest

Ben jij klaar met je lijst met ‘vage klachten’ en zoek je iets wat snel duidelijkheid geeft? Dan kan deze bloedtest een mooi begin zijn om de oorzaak van je klachten te vinden.

Niets is zo vervelend als je (regelmatig) niet helemaal fit voelen, maar geen idee hebben waar dat gevoel vandaan komt. Met deze bloedtest gaan we dat tot op de bodem uitzoeken.

Vaak komen de klachten vanuit de basis, namelijk je voedingspatroon. Aan de hand van deze test kunnen we uitzoeken welke voedingsmiddelen jouw lichaam goed en juist minder goed kan verdragen. 

Door een bloedtest te doen krijg je snel feitelijke informatie, zodat je meteen aan de slag kunt. Je hoeft niet op ontdekkingstocht met zogenaamde ‘FODmap diëten’. Dit is naar mijn idee een strafkamp en moeilijk uitvoerbaar (ik spreek uit eigen ervaring en zonder succes).

In plaats daarvan heb je gelijk een uitslag die jou vertelt wat je wel en niet goed kan verteren. We gaan ook een start maken met je lifestyle aan te passen waar nodig is om je klachten op te lossen.

Een bloedtest is een goed idee als je last hebt van:

  • Maag- en/of darmklachten, zoals PDS, buikpijn, winderigheid, maagzuur, opgeblazen gevoel
  • Hardnekkig overgewicht en lukt het maar niet om af te vallen, wat je ook doet
  • Vermoeidheid in het algemeen of specifiek na het eten
  • Huidklachten, zoals acne, eczeem of psoriasis
  • Chronische klachten
  • Hoofdpijn of migraine
  • Astma of allergieën

Hoe werkt het?

Stap 1: Bestellen + intake

Onderaan deze pagina kun je de bloedtest bestellen. Vervolgens ontvang je een e-mail met de vervolgstappen voor je intake.

Stap 2: Bloedprikken

Zodra het testpakket thuis ontvangen is (binnen 4 werkdagen), help ik je om een afspraak in te boeken om bloed te gaan prikken. De kosten hiervoor zijn €30,- en wordt niet meegerekend in dit pakket.

Stap 3: Uitslag bespreken & advies

Nadat jij je bloed hebt opgestuurd, ontvang ik na 3 weken de uitslag. Ondertussen heb jij al een consult met mij kunnen inboeken, zodat we de uitslag gelijk kunnen bespreken als het binnen is.

Naar aanleiding van je bloeduitslag geef ik je advies over wat je kunt aanpassingen in je voeding, lifestyle en eventueel welke supplementen je kunt nemen om je problemen te verminderen en lekkerder in je vel te zitten.

Waar testen we op?

Dit zijn de 31 voedingsmiddelen waar we op testen: melk, eiwit, pinda, tarwe, zalm, ananas, tomaat, caseïne, amandel hazelnoot, sojaboon, haver, rijst, rogge, spelt, erwt, kabeljauw, schol, komkommer, bleekselderij, paprika, kiwi, appel, perzik, pompoen, zwarte peper, knoflook, pompoen en kerriepoeder.

Hoe hoger de score, hoe lager de tolerantie.

Mocht je in een bepaalde voedingsgroep alles hoog scoren, dan kunnen we doortesten om alle soorten van die voedingsgroep te checken.

Voorbeeld: je scoort hoog op amandel en hazelnoot, dan kunnen we na deze eerste test, met hetzelfde ingeleverde bloed álle noten en zaden checken. Zo weten we precies waar je staat.

Wat is het verschil met een allergietest bij de dokter?

De dokter test voeding op IgE – allergieën. Een IgE- allergie is een acute reactie en leidt direct tot een reactie in het lichaam. Dat voel je heel duidelijk.

Maar een IgG- allergie, waar we met deze bloedtest op testen, is het niveau wat vóór de allergie zit. De klachten van een IgG- allergie treden pas na een paar uur tot drie dagen na het eten van het voedingsmiddel op. Daarom is het lastig om je klachten direct aan bepaalde voedingsmiddelen te koppelen zonder deze bloedtest.

De klachten die ontstaan na een reactie op voeding zijn: hoofdpijn, reactie in de huid, opgeblazen darmen, maagzuur, diarree of juist opstopping.


Het doel van deze bloedtest

Het aanpassen van je lifestyle is een belangrijk onderdeel om je klachten op te lossen. De uitslag van deze bloedtest is niet je de root cause van je klachten.

Je bloeduitslag geeft je inzicht in welk systeem uit balans is, waardoor je gericht aan de slag kan gaan. De intake is een belangrijk onderdeel van het vinden van je root cause. Ik help je graag daarbij en geef je in het consult de uitleg over het grotere plaatje van je klachten.

Mijn ultieme doel voor jou: gezond oud worden zónder klachten.

Afrekenen

Voedselintolerantie bloedtest

Pre-screening op 31 voedingsmiddelen voor intoleranties + consult.

Totaalbedrag € -

FAQs

Wat is het verschil met een EMB test?

Bij een EMB test wordt er energetisch gemeten, zoals bij bioresonantie. De druppels bloed die via een vingerprik zijn afgenomen kunnen niet écht de waarde van vitamines/mineralen/antistoffen aantonen. Ik werk met een bloedafname door een laborant, waarbij de hoeveelheid stoffen/componenten gemeten worden door een laboratorium.