Bircher muesli met peer & noten

Voor 2 kommen

Rond het jaar 1900 bedacht de Zwitserse arts Bircher deze manier van havermout bereiden. Door de havermout een nachtje te weken wordt het beter verteerbaar. Net als bij overnight oats bereid je het de avond van tevoren.

Ingrediënten

  • 1 peer, geschild en geraspt
  • sap van ¼ citroen
  • 100 g havermout
  • 2 el walnoten, gehakt
  • 2 el gemengde zaden
  • 1 el honing
  • 300 ml notenmelk (of water)
  • 2 el yoghurt
  • Benodigdheden
  • rasp, 2 kommen

Bereiding
1. Meng een avond van tevoren de peer met het citroensap, zodat de peer niet bruin wordt. Voeg de havermout, 1 eetlepel walnoten en de gemengde zaden toe.
2. Roer de honing met de notenmelk (of het water) erdoor. Meng zorgvuldig, verdeel het mengsel over 2 kommen en zet afgedekt in de koelkast.
3. Voeg de volgende ochtend aan beide kommen 1 grote eetlepel yoghurt en de resterende walnoten toe. Garneer eventueel met zelfgemaakte granola (zie p. 149).

VARIATIE TIP  
Vervang de peer eens door een geraspte appel en de walnoten door amandelen.

HAVERMOUT
Door het hoge vezelgehalte bevordert haver de stoelgang en zorgt het voor een langdurig verzadigd gevoel. Rijk aan vitamine B draagt haver bij aan spieropbouw, verbetering van het concentratievermogen en ondersteunt het lichaam in tijden van stress.

Dit recept is gemaakt voor het boek ‘Beweeg’ – Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.

Wil je in contact komen met Vitalitien?

Om erachter te komen of het lifestyle traject of het lifestyle consult bij jou past.

Deel dit recept op social media

Share on facebook
Share on pinterest