Testimonials

Sanaz

 

'4 jaar geleden begon ik met een gezondere lifestyle, omdat ik op het randje diabetes hing. Door goed te sporten en een koolhydraatarm dieet te volgen, vlogen de kilo's er af. Na 1,5 jaar was ik 30 kilo afgevallen en heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Ongeveer 1 jaar later werd ik ongelukkig van mijn "nieuwe lifestyle". Ik moest ALTIJD opletten met wat ik at en dronk. De beperkingen brachten mij naar de ''darkside'' en besloot ik een middelvinger te geven aan al die superfoods, vitamines, sporten, weegschaal, meetlint etc. Ik wou doen waar ik zin in had en dat heb ik ook gedaan. De maand december ging vooral erg goed, haha. Maart 2016 ging ik op de weegschaal staan, los van het feit dat ik niet meer in mijn broeken paste (ontkenningsfase) was ik 10 kilo aangekomen en stortte mijn wereld nog dieper de put in. 2 maanden lang probeerde ik weer terug te gaan naar die nieuwe lifestyle waar ik zo lekker mee bezig was. Helaas wel op de verkeerde manier. Ik heb online gezocht naar crashdiets, afslankpillen, detox en god mag het weten waar ik naar heb gekeken om maar zo snel mogelijk van die 10 kilo af te komen die ik voornamelijk in december heb aan gegeten. Het was hopeloos, zielig en was onnodig veel geld uitgeven. Ik was wanhopig. 

Afgelopen april kwam ik Valentine Dekker tegen. Ik vertelde haar mijn frustratie, pijn en dat ik volledig de weg kwijt was over hoe ik met mijn lichaam om moest gaan. Met haar zachte stem vertelde ze mij dat het allemaal goed zou komen en dat ik volgende week bij haar langs moest komen. Ik had eindelijk weer een beetje zin gekregen om aan de slag te gaan op een gezonde manier. 

Die week erop zat ik aan tafel bij Valentine thuis en ik vertelde haar alles. Ze nam de tijd met mij, luisterde naar alles wat mij dwars zat en ging direct een plan voor mij schrijven. Het was heel simpel.. Eiwitten, veel groente en een handje koolhydraten. Daarnaast regelmatig sporten en dan moet het goed komen. Ondertussen hadden wij ook een bloedtest gedaan om te kijken wat voor tekorten ik had en zo een beter beeld te krijgen waar het allemaal mis is gegaan. Vol moed en enthousiasme ging ik er tegen aan en in de eerste 2 weken was ik al 1,5 kilo kwijt. Ik voelde me eindelijk weer mezelf, want de meeste van jullie kennen mij niet anders.

Bloedtest kwam binnen en dat was best wel een heftige uitslag. "Sanaz, je hebt een tekort aan Vitamine A, B1-2-12, C, D en E. Je hebt ook sinds kort een Gluten Intolerantie en dit gaan we allemaal veranderen". MY GOD, GLUTEN ZIT OVERAL IN. De moed viel weer in mijn schoenen en ik dacht dit NEVER vol te kunnen houden. Valentine zei dat het helemaal goed ging komen en schreef opnieuw een schema voor mij. Op het eerste oog leek het makkelijk en gaande weg bleek het echt een piece of glutenvrije cake te zijn, haha. Ik heb zeker wel mijn ups and downs gehad, zoals die cheat meals. Vroeger dacht ik dat ik het allemaal daarvoor deed. Na mijn eerste 4 kilo zei ik tegen Valentine "ik ga een broodje Leeman halen en die ga ik hoog tempo ook opeten". Ze zei: "geniet er lekker van schat. Je hebt het goed gedaan deze week". Ik kan je vertellen dat ik me na dat broodje nog nooit zo slecht heb gevoeld. Ik kon 12 uur lang niet meer aan eten denken, mijn buik leek wel te ontploffen, mijn hoofd veranderde in een gesmolten tomaat en ik heb geen oog dicht kunnen doen die nacht. NEVER NOOIT MEER. 

Sinds mei 2016 ben ik glutenvrij aan het eten en vandaag heb ik met Valentine de laatste meting gedaan. De aangekomen kilo's en cm's zijn er weer af, een shitload aan zelfvertrouwen die ik er bij heb gekregen en ongelooflijk veel zelfkennis. Mijn eet- en sportpatroon past helemaal bij mij en dit zal ik mijn hele leven blijven doen. Het mooie is dat ik het niet meer zie als "moeten", maar als een "nieuwe lifestyle" waar ik me comfortabel in voel. Om de zoveel tijd moet ik kijken naar wat er is veranderd in mijn lichaam, want die dingen gebeuren nu eenmaal. Dat is gewoon accepteren en GAAN! 

Valentine, zonder jou had ik het niet kunnen doen. Jij hebt mijn leven veranderd en mij uit een hele donkere plek gesleept. Mijn dank naar jou gaat de wereld wel 1000x om. 

Nu gaan wij een donut eten, want daar kijk ik al 4,5 maand naar uit!'

Iris 

 

'Via Instagram kwam ik terecht op het account van Valentine. Een mailtje was zo gestuurd en een afspraak zo gemaakt. Van de eerste ontmoeting met Valentine kreeg ik zoveel energie! Gelukkig was dit wederzijds en niet veel later besloot ik om het 3 maanden durende voedingstraject aan te gaan. Niet om af te vallen, maar puur om me bewust te worden van voeding en wat het met je doet. Ik voelde me namelijk al een tijdje niet fit, was snel moe en wist gewoonweg niet wat ik moest eten. De coachingsgesprekken met Valentine waren prettig én heel persoonlijk, iets wat ik als heel fijn heb ervaren. Ze luistert namelijk echt naar je en heeft overal een oplossing voor. Ze weet waar ze het over heeft en ze heeft mij enorm veel inspiratie gegeven op het gebied van lekkere, gezonde recepten. Daarnaast heeft ze mij ook gestimuleerd om te gaan bewegen, wat heeft geresulteerd in wekelijkse bootcamp sessies in het park. Ongeacht het weer! Ik ben heel erg happy met mijn nieuwe levensstijl en kan het iedereen aanraden. Het is namelijk echt een investering in jezelf die het meer dan waard is!'

Britt

 

'Ik voelde me onzeker over mijn figuur, was vaak moe en wist niet meer hoe ik dit zelf kon verbeteren. Vaak zag ik artikelen of websites voorbijkomen over het verbeteren van je gezondheid, afvallen en sporten. Overal stond wat anders en alles sprak elkaar tegen, hoe kon ik nu weten welke van deze informatie de juiste was? Ik besloot dat er wat moest veranderen en werd via een vriend getipt om eens contact met Valentine op te nemen. Zij kon mij niet alleen helpen met trainen en het versterken van mijn fysiek, ook kon ze mij helpen met voeding en het vinden van een levensstijl die past bij mij. Dit was precies waar ik naar op zoek was, een nieuwe levensstijl die vol te houden is en afgestemd op mijn leven. Juist de combinatie tussen trainen, coaching en voeding is wat het zo goed maakt. Snel maakte ik een afspraak en een week later stond ik bij Valentine op de stoep. Best een beetje zenuwachtig, maar toen we eenmaal in gesprek waren ging dit gevoel direct weg. Valentine was zo lief en begripvol en probeerde mij echt te helpen in plaats van direct te zeggen wat ik fout deed. Samen met Valentine heb ik een doel opgesteld: Ik wil gezond zijn en mij prettig voelen in bikini. Ik wilde bewust geen doel wat gelinkt was aan een getal omdat het erom gaat dat ik mezelf goed voel en zelfverzekerd ben, ongeacht welk getal op de weegschaal staat.  

 

Een week na onze ontmoeting had ik al mijn eerste training en coaching sessie. Valentine keek goed naar wat ik al kon en hielp mij om stap voor stap meer te leren over voeding, sporten en een gezonde levensstijl. Was het altijd leuk? Nee. Heb ik het moeilijk gehad? Absoluut. Maar dat maakt niets uit, want wat ik heb geleerd is dat het niet altijd goed kan gaan, en dat het juist gaat om de manier waarop je met deze lastige situaties en tegenslagen om gaat. In de coaching sessies met Valentine bespraken we waar ik tegen aan liep. Valentine zei niet: 'je moet dit of dat doen'. Ze gaf me handvaten hoe ik ermee kon gaan. Hierdoor voelde ik me niet meer schuldig en slecht maar ging ik juist nadenken over mogelijkheden hoe ik hier in het vervolg mee om kon gaan om het te voorkomen.

 

Wat ik achteraf eigenlijk pas merk is dat vooral mijn houding enorm is veranderd. Voorheen was het bij mij vaak alles of niets: Veel sporten en enorm gezond eten of niet sporten en vaak uit eten en drankjes drinken. Daarnaast kon ik mij enorm schuldig voelde als ik in mijn ogen had “gezondigd”. Het voelde dan alsof ik alles vergooid had en baalde enorm van mezelf. Valentine heeft mij geleerd dat het helemaal niet erg is om soms te zondigen, het moet juist kunnen. Dit zorgt er juist voor dat de “gezonde” levensstijl vol te houden is en dat het leuk is. Alles mag maar met mate! Het stomme is dat ik nu ik mezelf eindelijk toe sta af en toe te zondigen ik er direct minder behoefte aan heb omdat ik zelf zonde ben gaan vinden. Nu ik mezelf dit hoor zeggen verbaas is mij weer hoe erg ik veranderd ben, zonder het eigenlijk door te hebben!

 

In de periode dat ik met Valentine werk ben ik veel fitter geworden, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik het kan en ook vol kan houden op de lange termijn. Mijn sportprestaties zijn enorm verbeterd en ik begin het zelfs leuk te vinden! Het meest trots ben ik op de verandering in mind-set. Ik vergelijk mezelf veel minder met anderen en kijk echt naar en mijn lichaam en leven. Dit geeft zoveel meer rust en minder stress, wat uiteindelijk weer leidt tot een gezond en happy lichaam.

 

Dankjewel lieve Valentine voor al je hulp, maar vooral dat je altijd voor me klaar stond en nog steeds staat! Ik had het niet zonder je gekund.'