dinsdag, 20 september, 2016

Pasta met broccoli & pijnboompitten

Voor 2 personen

 

Ingrediƫnten

250 g kalkoenfilet

300 g broccoli

150 g volkorenpasta

zout

2 el olijfolie

1 chilipeper fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 el Parmezaanse kaas, geraspt

60 g pijnboompitten, geroosterd

zout en peper

 

Benodigdheden

kookpan, koekenpan

 

Bereiding

1. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper.

2. Blancheer de broccoli 3 minuten in een pan met kokend water. Giet af en spoel de broccoli onder zacht stromend, koud water om het kookproces te stoppen. Snijd de broccoli in grove stukken.

3. Kook de volkorenpasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met kokend water en een snuf zout.

4. Giet ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de chilipeper en de knoflook tot de knoflook begint te geuren. Voeg de kalkoenfilet toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg als laatste de broccoli toe en leg het deksel op de pan. Laat een paar minuten op laag vuur staan.

5. Giet de pasta af en houd 2 eetlepels kookvocht achter. Doe de pasta bij de broccoli in de koekenpan met de Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Meng goed en breng verder op smaak met zout en peper. Dien het gerecht direct op.

 

VARIATIE TIP

Je kunt tevens een pesto maken van gestoomde broccoli, ook erg lekker bij deze pasta! Doe 50 gram Parmezaanse kaas, in stukken gesneden, in de kom van een keukenmachine en druk een paar keer op de pulsknop. Voeg 150 gram gestoomde broccoli, 1 knoflookteen en 50 gram geroosterde en afgekoelde pijnboompitten toe. Zet de keukenmachine aan en giet er langzaam 50 milliliter olijfolie bij. Breng de broccolipesto op smaak met peper en zout.

 

BROCCOLI

Broccoli bevat stoffen die het immuunsysteem en het geheugen ondersteunen. Het is rijk aan vitamine A, C, K en foliumzuur en levert mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, zink, koper en ijzer. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.