dinsdag, 20 september, 2016

Zwarte bonen saus

Voor 4 personenn

 

Ingrediënten

2 el olijfolie

2 tenen knoflook, fijngehakt

4 tomaten, in blokjes

½ chilipeper, fijngesneden

1 snuf grof zeezout

400 g zwarte bonen uit blik

4 takjes verse koriander, grof gehakt

 

Benodigdheden

kleine pan

 

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een kleine pan op halfhoog vuur. Fruit de knoflook 1-2 minuten.

2. Voeg de tomaten, chilipeper en het zout toe en zet het vuur hoog. Laat 10-15 minuten op hoog vuur pruttelen en zacht worden.

3. Doe ondertussen de zwarte bonen in een zeef, spoel onder zacht stromend, koud water en laat uitlekken. Voeg in de laatste 3-5 minuten de zwarte bonen toe aan het tomatenmengsel.

4. Strooi de koriander over de saus. Lekker met mini-tortilla’s als dip bij de borrel of bij de maistortilla’s met kipfilet en pittige salsa (zie het recept onder blog).

 

KORIANDER

Koriander werkt helend bij spijsverteringsstoornissen, variërend van een opgeblazen gevoel tot misselijkheid. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.