dinsdag, 20 september, 2016

Linzen salade met biet & geitenkaas

 

Voor 2 personen

 

Ingrediƫnten

300 g bruine linzen uit blik

2 el pompoenpitolie

1 el sherryazijn

1 mespunt gemalen komijn

1 mespunt gemalen korianderzaad

1 tl sinaasappelrasp

450 g rode biet, voorgekookt en in grove stukken

100 g zachte geitenkaas

50 g walnoten

zout en peper

 

Benodigdheden

zeef, grote kom, 2 borden

 

Bereiding

1. Doe de bruine linzen in een zeef, spoel onder zacht stromend, koud water en laat uitlekken.

2. Roer in een grote kom de pompoenpitolie, sherryazijn, gemalen komijn en koriander en sinaasappelrasp door elkaar tot een dressing. Breng flink op smaak met peper en zout.

3. Doe de linzen bij de dressing en schep goed door zodat alle linzen met de dressing zijn bedekt.

4. Verdeel de linzen over twee borden, leg de stukken biet erop en verkruimel de geitenkaas en walnoten erover.

 

VARIATIE

In plaats van geitenkaas kun je ook halloumi gebruiken. Snijd de kaas in dunne plakken en gril op een grillplaat. Leg de warme plakken kaas op de salade en serveer direct.

 

RODE BIET

De nitraten uit biet zorgen ervoor dat er meer zuurstof in je spieren komt waardoor je langer kunt presteren. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.