dinsdag, 20 september, 2016

Frisse juice met granaatappel & frambozen

 

Voor 2 glazen

 

Ingrediënten

2 mandarijnen

1 rode appel

125 g granaatappelpitten

125 g frambozen

1 stukje gember van ½ cm, geschild

 

Benodigdheden

slowjuicer, 2 glazen

 

Bereiding

1. Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis.

2. Doe alle ingrediënten na elkaar in de slowjuicer.

3. Roer het sap even goed door en verdeel over twee glazen.

 

HANDIG

Snijd de granaatappel met een scherp mesje rondom door en breek de granaatappel voorzichtig doormidden. Klop met een pollepel flink op de achterkant van beide helften om de pitjes eruit te halen. Voor het maken van sap is het heel handig om bevroren fruit te gebruiken. Laat het wel eerst ontdooien voordat je het in de slowjuicer of sapcentrifuge doet.

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.