dinsdag, 20 september, 2016

Hot Chococococo

Voor 2 mokken

 

Ingredi├źnten

3 el rauw cacaopoeder

┬Ż tl vanille-extract

1 el ahornsiroop

1 tl gemalen kaneel

1 snufje zout

400 ml kokosmelk

 

Benodigdheden

steelpan, 2 mokken

 

Bereiding

1. Meng het cacaopoeder, vanille-extract, de ahornsiroop, kaneel en het zout met een scheutje kokosmelk. Roer goed door tot een egaal papje.

2. Voeg de resterende melk toe aan het chocolademengsel en roer goed. Verwarm al roerende de chocolademelk op middelhoog vuur.

3. Verdeel de chocolademelk over twee mokken en enjoy! Lekker met een cinnamon bun erbij (zie dit recept onder 'snacks').

 

ANIJSMELK

Liever anijsmelk? Breng de kokosmelk met het vanille-extract, de ahornsiroop, het zout en 3 eetlepels anijszaad aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat het mengsel met een deksel op de pan nog 10 minuten trekken. Giet de anijsmelk door een zeefje in twee mokken. Extra leuk om te serveren met een steranijs in de melk!

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.