dinsdag, 20 september, 2016

Green-up juice

 

Voor 2 glazen

 

Ingrediënten

1 groene appel

2 stengels bleekselderij

½ komkommer

1 bospeen 

1 stukje gember van 2 cm, geschild

1 handje groene sla, zoals rucola

¼ citroen

 

Benodigdheden

slowjuicer, 2 glazen

 

Bereiding

1. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes (vanwege de vezels) en de komkommer en bospeen in de lengte door vieren.

2. Doe een voor een in de slowjuicer, voeg halverwege de gember en de sla toe.

3. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de juice.

4. Roer het sap even goed door en schenk in de glazen. Voeg wat ijsklontjes toe voor een lekker koud drankje.

 

BLEEKSELDERIJ

Het onschuldige uiterlijk doet wellicht anders vermoeden, maar bleekselderij zit propvol geneeskrachtige bestanddelen. Het bevat bijvoorbeeld een krachtige en effectieve pijnstiller, genaamd 3-n-butylphthalide, en heeft daardoor een heilzame werking bij verstuikingen en blessures. Vervang de sla door spinazie of boerenkool voor een ultragroene juice. 

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.