dinsdag, 20 september, 2016

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met kabeljauw

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

1 grote bloemkool

1 handje bladpeterselie, fijngehakt

4 el olijfolie

400 g kikkererwten uit blik

250 g kabeljauw

1 el dijonmosterd

1 el grove mosterd

sap van ½ citroen

1 tl honing

zout en peper

 

Benodigdheden

braadslee, ovenschaal

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Snijd de bloemkool in roosjes. Leg de bloemkoolroosjes in een braadslee. Bestrooi met de peterselie, besprenkel met 1 flinke eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep even om.    Rooster de bloemkool 40 minuten in de oven, tot de roosjes goudbruin en zacht zijn. Schep elke 15 minuten om.

3. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef. Spoel onder zacht stromend, koud water en laat uitlekken.

4. Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe aan de bloemkool in de braadslee, zet de ovenschaal met kabeljauw ernaast en gaar deze de laatste 20 minuten mee.

5. Smeer de kabeljauw in met een ½ eetlepel olijfolie en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.

6. Meng voor de dressing de twee mosterdsoorten met 4 eetlepels olijfolie, citroensap en honing. Breng op smaak met zout en peper.

7. Haal het groentemengsel en de kabeljauw uit de oven. Schep de dressing door de groente en serveer met de kabeljauw. Geef er eventueel nog een partje citroen bij.

 

VARIATIE TIP

Vervang de helft van de bloemkool eens door knolselderij of pastinaak. Snijd in gelijke grootte als de bloemkoolroosjes en rooster mee.

 

Dit recept is gemaakt voor het boek 'Beweeg' - Arie Boomsma, foto gemaakt door Simone van den Berg.